fredag, maj 09, 2008
Havrekakor med choklad och valnötter
Havrekakor med choklad och valnötter
ca 50 kakor
7,5 dl havregryn
2,5 dl grahamsmjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2,5 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
220 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
80 g valnötter, hackade
150 g mörk choklad, hackad
Blanda havregryn, båda sorternas mjöl, bikarbonat och bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
Vispa båda sorternas socker och smör tills det är riktigt luftigt - ungefär fem minuter. Tillsätt ett ägg i taget, vispa ordentligt. Tillsätt vaniljen.
Rör ner grynblandningen, och till sist valnötter och mörk choklad.
Sätt ugnen på 175°C. Rulla valnötsstora kulor av degen, platta till lite och lägg på plåtar med rejält med mellanrum, annars flyter de lätt ihop. Grädda 8-10 minuter, eller tills kakorna verkar klara (kan ta några minuter till). Låt dem svalna lite på plåten innan du flyttar dem till ett galler.
Recept på engelska:
Oatmeal Walnut Chocolate Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det där måste jag prova :) Lät supergott !
Jag hade inga valnötter, tog hasselnötter! Mums!
Skicka en kommentar