måndag, maj 05, 2008

Chorizo- och bönsoppa

Chorizo- och bönsoppa
4 portioner

250 g chorizo
1 msk olivolja
2 små rödlökar
2 klyftor vitlök
1/2 tsk torkad timjan eller ett par stjälkar färsk
2 * 400 g burkar bönor - jag tog en burk cannelinibönor, och en med sojabönor
salt, peppar
citronjuice
bladpersilja, grovt hackad

Hacka rödlöken, skiva chorizon tunt och skiva vitlöken. Skölj av bönorna ordentligt. Koka upp vatten om du har en vattenkokare - ca en liter.

Fräs rödlök, vitlök och timjan i olivolja i en gryta eller stor traktörpanna. Tillsätt chorizon, och stek tills oljan tar färg av korven, och korven börjar bli krispig. Häll ner bönorna. Täck med varmt, gärna kokande vatten, och låt sedan puttra i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar, pressa ner lite citron, och avsluta med bladpersiljan.

Recept på engelska:
Chorizo Bean Soup

Inga kommentarer: