lördag, maj 24, 2008
Potatissallad med sparris och senapsdressing
Potatissallad med sparris och senapsdressing
6-8 portioner
1 kg färskpotatis
500 g sparris
500 g morötter
100 g salladslök
3 dl gräddfil
3 tsk dijonsenap
1 tsk grov skånsk senap
salt, svartpeppar
Koka potatisen och låt den svalna. Dela i bitar.
Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (den bryts automatiskt på rätt ställe - testa!) Koka sparrisen i saltat vatten i 3 minuter, och lägg direkt i kallt vatten tills den är helt kall. Dela på längden.
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 6-8 mimuter, och lägg direkt i kallt vatten tills de är helt kalla.
Skiva salladslöken.
Vispa ihop gräddfil med båda sorternas senap, och lite salt och svartpeppar. Rör ner potatis, morötter och sparris, och till sist salladslöken. Spara eventuellt ett par sparrisstjälkar till dekoration.
Recept på engelska:
Potato Asparagus Salad with Mustard Dressing
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar