måndag, maj 19, 2008
Tagliatelle med grön ärtkräm och bacon
Tagliatelle med grön ärtkräm och bacon
2 portioner
200 g tagliatelle
100 g haricot verts
70 g bacon
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1-2 dl vatten från pastakoket
3 dl gröna ärter
1/2 citron (både rivet skal och saft)
salt, svartpeppar
riven Västerbottensost
Koka pastan i lättsaltat vatten. Lägg i haricot verts när det är ungefär tre minuter kvar av koktiden.
Skala och hacka lök och vitlök. Tärna baconet, och stek tills det är knaprigt. Ta ur pannan och låt det rinna av på lite hushållspapper. Häll ut baconfettet, och stek lök och vitlök på svag värme i några minuter. Häll på lite olivolja, och ärter. Tillsätt lite av pastavattnet, och koka ihop ca 3-4 minuter. Mixa sen med stavmixer, och tillsätt citronsaft och rivet citronskal (spara gärna lite till servering). Smaka av med salt och peppar.
Mixa hälften av krämen med den kokta pastan. Du kan behöva lite extra pastavatten för att få det lagom såsigt. Toppa pastan med mer kräm, knaperstekt bacon, rivet citronskal och lite Västerbottensost.
Recept på engelska:
Green Pea Tagliatelle with Bacon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar