fredag, november 30, 2007
Fläskfilé med kantareller och balsamvinäger
Fläskfilé med kantareller och balsamvinäger
4-5 portioner
Receptet kommer från Ica Buffé - jag har ändrat om lite, men huvuddragen är samma.
600 g fläskfilé
2 klyftor vitlök
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
olivolja
salt, peppar
200 g rimmat sidfläsk
1-2 syrliga äpplen
200 g kantareller, rensade
80 g ruccola
Bryn filén runt om, och krydda med lite salt och peppar. Stek klart i ugn på 175°C, i 20-25 minuter.
Hacka vitlöken fint, och blanda med balsamvinäger och honung i en kastrull. Tillsätt lite salt och lite peppar, och koka ihop.
Tärna sidfläsk och äpple. Fräs fläsket tills det är knaprigt, tillsätt sen kantarellerna. Blanda sedan med äpple och ruccola.
Skiva fläskfilén och lägg upp på ett fat. Ringla över balsamvinägersåsen, och toppa med kantarellröran.
Recept på engelska:
Balsamico-glazed Pork Tenderloin with Chanterelles
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar