onsdag, november 21, 2007
Sega portionsbröd med surdeg
Sega portionsbröd med surdeg
ca 12
dag 1 (kväll)
400 g vatten
400 g vetemjöl med hög proteinhalt
200 g vetesurdeg
7 g jäst
Blanda ihop allt. Låt stå i rumtemperatur någon timme, ställ sedan i kylen över natten.
Dag 2 (morgon)
300 g vatten
600 g vetemjöl med hög proteinhalt
25 g jäst
20 g salt
Blanda allt utom saltet, och blanda med fördegen. Kör i maskin ca 7 minuter. Tillsätt saltet, och kör 3 minuter till.
Låt degen jäsa i en inoljad skål, täckt, i ca två timmar. Häll ut degen på ett bakbord och dela i lagom stora portionsbitar. Du kan behöva lite extra mjöl för att inte kladda alltför mycket, degen är ganska lös.
Låt de färdiga bitarna jäsa i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 275°C. När den är varm, sätt in bröden, och sänk värmen till 250°C. Spraya in vatten med en blomspruta. Upprepa var femte minut - det ger en kraftigare skorpa på bröden. Grädda i totalt 15-18 minuter.
Recept på engelska:
White Sourdough Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej!
Detta skall jag prova.
Sören i Kalmar
WOW vilket bröd!! Fantastiskt gott! Detta kommer alltid att finnas bland mina mest bakade! Ten points :)
Skicka en kommentar