söndag, november 18, 2007
Ugnspannkaka med bacon och äpple
Ugnspannkaka med bacon och äpple
4 portioner
1 paket bacon
2 äpplen
1 röd lök
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
salt
Sätt ugnen på 200°C.
Klipp bacon i strimlor och lägg i en långpanna. Ställ in i ugnen så baconet bryns, ca fem minuter.
Skala och klyfta äpplena tunt. Skiva rödlöken. Lägg äpplen och lök i långpannan och låt dem också brynas några minuter.
Vispa ihop mjöl och mjölk, och tillsätt sen äggen och lite salt. Häll ner i långpannan, och grädda i 20-25 minuter, tills den har fått en del färg och är genomgräddad. Servera gärna med någon god sylt, eller varför inte med lite lönnsirap? Jättegott!
Recept på engelska:
Oven Pancake with Apples & Bacon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
vad spännande med äpplen i pannkakan! Kommer definitivt att testa.
Din blogg är fantastisk!! Den är min matbibel!!!!!!!!!
Skicka en kommentar