tisdag, november 13, 2007
Riddar Sour Stockholm
Riddar Sour Stockholm
2 bröd
Från Riddarbageriets bröd
Dag 1:
1,5 dl vatten
150 g vetesurdeg
200 g grahamsmjöl
Blanda ihop allt, och kör i maskin i 5-6 minuter på låg hastighet. Plasta in och ställ i kylen över natten. (12-20 timmar.)
Dag 2:
Fördegen från dag 1
440 g vetemjöl med hög proteinhalt, gärna Manitoba Cream
2,5 dl vatten
8 g jäst
8 g ljus sirap
15 g salt
Blanda allt utom saltet, och kör i maskin på låg hastighet i två minuter. Öka hastigheten, och kör i 6 minuter. Tilsätt saltet, och kör i 4 minuter till. Låt sedan degen vila i två timmar.
Dela degen i två delar och forma till fina limpor. Lägg på en plåt, och jäs, gärna under duk, i 90-120 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
När bröden är färdigjästa, snitta dem ev. på ovansidan, sätt in i ugnen och spraya samtidigt in vatten så att det bildas ånga. Sänk värmen till 220°C och grädda i 25-35 minuter, beroende på hur varm din ugn är och hur mörka du vill ha dina bröd.
Recept på engelska:
Stockholm Sourdough
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar