tisdag, november 20, 2007
Kycklingcurrysoppa
Kycklingcurrysoppa
3-4 portioner
300 g kycklingfilé, fint tärnad
2 morötter, tunt skivad
2 klyftor vitlök, fint hackad
1 stor gul lök, grovt hackad
1 liten färsk chili, fint hackad
1/2 msk smör
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk mald ingefära
1 msk kycklingfond
5-6 dl vatten
3/4 dl korngryn
2 syrliga äpplen, tärnade
1/2 citron, pressad
1-1,5 dl grädde, valfri fetthalt
salt
Värm smöret i en kastrull. Fräs lök och vitlök tills det får lite färg. Tillsätt chili och alla torkade kryddor. Tillsätt kycklingtärningarna, kycklingfond och ca 5 dl vatten. Tillsätt korngrynen och morötterna. Koka upp, täck med lock och låt puttra i ca 40-50 minuter.
Blanda äpplen och citron i en liten skål. De ska i precis mot slutet, så de inte blir alldeles mosiga. Puttra i ca 10 minuter till, häll i grädden och smaka av med salt och ev. mer kryddor.
Recept på engelska:
Chicken Curry Soup
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar