Espressokola2,5 dl vispgrädde
2,5 dl honung
1 msk espressokaffe (alltså malt kaffe, inte snabbkaffe, och inte färdigbryggt kaffe)
1 tsk havssalt
Blanda grädde, kaffe och salt i en tjockbottnad kastrull. Värm tills det nästan kokar, rör ner honungen och koka upp. Sänk värmen och småkoka tills smeten håller för ett fast kulprov, ca 130°C. (Använd en termometer!)
Häll upp i en smord form, och låt svalna helt innan du skär kolan i mindre bitar och slår in i papper.
Recept på engelska:
Espresso Caramels
6 kommentarer:
Åh vad dessa godbitar gör mig sugen. Nu måste jag ju bara testa!
Duktig med kameran Du är Anne! Riktigt avundsjuk faktiskt.
/Elka
Ska det vara snabbkaffe, malet kaffe"pulver" eller färdig espresso?
Anonym - malet espressokaffe, alltså ej bryggt. *uppdaterar*
Åh, de verkar jättegoda! Men hur länge håller kolorna? Kan man göra dom nu och äta dom till jul?
Sofia - ja, har du dem i kylen håller de säkert, men som med allt annat godis är det godare ju färskare det är. :)
Skicka en kommentar