torsdag, november 08, 2007

Espressokola

wrapped espresso caramels

Espressokola

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl honung
1 msk espressokaffe (alltså malt kaffe, inte snabbkaffe, och inte färdigbryggt kaffe)
1 tsk havssalt

Blanda grädde, kaffe och salt i en tjockbottnad kastrull. Värm tills det nästan kokar, rör ner honungen och koka upp. Sänk värmen och småkoka tills smeten håller för ett fast kulprov, ca 130°C. (Använd en termometer!)

espressocaramels

Häll upp i en smord form, och låt svalna helt innan du skär kolan i mindre bitar och slår in i papper.

Recept på engelska:
Espresso Caramels

6 kommentarer:

lina sa...

Åh vad dessa godbitar gör mig sugen. Nu måste jag ju bara testa!

Anonym sa...

Duktig med kameran Du är Anne! Riktigt avundsjuk faktiskt.

/Elka

Anonym sa...

Ska det vara snabbkaffe, malet kaffe"pulver" eller färdig espresso?

Anne sa...

Anonym - malet espressokaffe, alltså ej bryggt. *uppdaterar*

Anonym sa...

Åh, de verkar jättegoda! Men hur länge håller kolorna? Kan man göra dom nu och äta dom till jul?

Anne sa...

Sofia - ja, har du dem i kylen håller de säkert, men som med allt annat godis är det godare ju färskare det är. :)