lördag, november 17, 2007
Lime och ananassorbet
Lime och ananassorbet
1 liten burk krossad ananas i egen juice
6 dl vatten
150 g socker
1,5 citroner, pressade
4 lime, pressade
rivet skal av en lime
Kör ananasen med sin juice i en mixer tills det är slätt. Koka upp hälften av vattnet med socker, och rivet limeskal, tills sockret har löst sig. Häll på resten av vattnet, och ananasen. Låt svalna helt, helst i kylskåp över natten.
Pressa citrusfrukterna - det ska totalt bli ca 3 dl saft - och blanda med resten. Smaka av - du kanske vill ha mer sötma, eller mer syrlighet, tillsätt i så fall lite sockerlag (eller flytande honung om du vill) eller en extra lime.
Frys i glassmaskin.
Marinerade nektariner
4 nektariner, i mycket tunna skivor
2 msk Pineapple Sourz-likör
1 msk Rose's Lime Cordial
Blanda ihop, och låt stå i kylen ett par timmar.
Lägg sedan ett par skedar av nektarinerna i ett glas eller skål, och toppa med den mjukfrysta sorbeten.
Recept på engelska:
Lime Pineapple Sorbet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar