söndag, november 18, 2007

Ugnspannkaka med bacon och äpple

ugnspannkaka

Ugnspannkaka med bacon och äpple
4 portioner

1 paket bacon
2 äpplen
1 röd lök
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
salt

Sätt ugnen på 200°C.

Klipp bacon i strimlor och lägg i en långpanna. Ställ in i ugnen så baconet bryns, ca fem minuter.

Skala och klyfta äpplena tunt. Skiva rödlöken. Lägg äpplen och lök i långpannan och låt dem också brynas några minuter.

Vispa ihop mjöl och mjölk, och tillsätt sen äggen och lite salt. Häll ner i långpannan, och grädda i 20-25 minuter, tills den har fått en del färg och är genomgräddad. Servera gärna med någon god sylt, eller varför inte med lite lönnsirap? Jättegott!

Recept på engelska:
Oven Pancake with Apples & Bacon

2 kommentarer:

Emma sa...

vad spännande med äpplen i pannkakan! Kommer definitivt att testa.

Julia D sa...

Din blogg är fantastisk!! Den är min matbibel!!!!!!!!!