lördag, augusti 30, 2008

Tesses morotskaka

morotskaka

Tesses morotskaka
1 normalstor kaka (24 cm) - dubbla för långpanna

4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
200 gr smält smör (antingen vanligt, eller osaltat - tillsätt då ca 1/2 tsk salt)
6 dl fint rivna morötter
kanel

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat, sen smöret, sist morötterna.

Häll i en smord och mjölad form. Strö över lite kanel.

Grädda i 175°C tills kakan känns genomgräddad - räkna med ca 35-45 minuter, men beroende på din form kan det ta längre tid.

Låt den svalna helt innan du brer på toppingen.

Topping:
150 gram philadelphiaost
60 gram rumsvarmt smör (osaltat)
2,5 dl florsocker

Vispa ihop alla ingredienserna tills det är riktigt fluffigt. Bred på kakan och ställ svalt.

Dekorera eventuellt med karamelliserad morot.

Recept på engelska:
Tesse's Carrot Cake

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker att den var as god!

Anonym sa...

bästa bakelsen älskar morotskakor! så himmla gott det var en kompis som visade recepten./sara

Anonym sa...

Sjukt god! :D