onsdag, augusti 27, 2008
Karré med äppelcidervinäger & chili
Karré med äppelcidervinäger & chili
4 portioner
800 g fläskkarré i bit
lag:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk salt
7 dl vatten
1,5 msk socker
1/2 msk hel svartpeppar
1 lagerblad
2 dl äppelcidervinäger
kryddblandning:
1 msk hackad gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk timjan, finhackad
1 msk färsk rosmarin, finhackad
1 tsk chiliflingor
1-2 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
Steg 1 (kvällen innan du vill äta):
Börja med att göra lagen. Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser och koka upp. Rör om så att sockret och saltet löser sig, ta sen av från värmen och låt svalna.
Lägg ner köttet i lagen - använd en så pass trång behållare att köttet täcks helt av lagen. Lägg på en tyngd om köttet verkar flyta upp - det ska ligga så täckt som möjligt. Ställ i kylskåp över natten.
Steg 2 (några timmar innan du ska äta, eller på morgonen innan):
Nästa dag, värm ugnen till 150°C. Blanda ihop kryddblandningen - alla ingredienser i en skål. Ta ur köttet ur lagen, torka av det lite lätt på ytan, och gnid in kryddblandningen. Lägg köttet i en liten ugnsform.
Låt köttet stå i ugnen ca 1 timme, eller tills det har en innertemperatur på 65°C. Vänd köttet efter halva tiden.
Ta ut och låt köttet vila en stund under folie innan du skär upp det. Du kan också förbereda det här helt, och låta köttet svalna innan servering. Spar skyn - den blir en god sås.
Steg 3:
När det är dags att servera, skär köttet i skivor på ca 1 cm. Grilla dem lite snabbt i stekpanna eller på utegrillen. Koka upp skyn (ev med lite mer vatten) och häll den över köttet.
Recept på engelska:
Chili & Apple Cider Vinegar Pork
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ser riktigt gott ut!
Skicka en kommentar