söndag, augusti 17, 2008
Köttfärsröra med nudlar och vitkål
Köttfärsröra med nudlar och vitkål
2 portioner
200 g nötfärs
2 msk oyster sauce
1/2 msk five-spice
1 msk råsocker
1 lök, tunt skivad
2 klyftor vitlök, riven
5-6 cm färsk ingefära, riven
2 morötter, tunt skivad
2-3 dl färsk vitkål, strimlad
2-3 msk japansk soja
1 näve alfalfagroddar
salt, chili, mer five-spice
färdigkokta nudlar
Bryn köttfärsen med oyster sauce, five-spice och råsocker tills den är färdigstekt. Tillsätt vitlök, lök och ingefära, och stek ett par minuter. Häll ner morötter och vitkål, rör om ordentligt, och stek ett par minuter till. Häll sedan på soja, groddar och färdigkokta nudlar, och smaka av med salt, chili och mer five spice. Smakar utmärkt med lite sriracha-sås på!
Recept på engelska:
Ground Beef & Cabbage Noodles
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Vilken sorts nudlar använder du? Jag hittar inte de lite tjockare nudlarna - det ser ut som om du har dem. Ursäkta okunskapen - Vad är sriracha-sås? Det låter spännande. Allt låter hemskt gott!
Annamaria, här hade jag faktiskt Mrs Chengs färdigkokta nudlar. :) (Fick tester på dem för ett tag sen, och det var ju alldeles perfekt att slänga ner i det här.) Sriracha är en supergod stark chilisås (jag har bloggat om det för ett tag sen, på den engelska bloggen - här är det ju bara recept) som är ett absolut måste i kylskåpet. Finns i en del vanliga mataffärer nu, bl.a. mina lokala ICA.
Hej Anne!
Jag testade ditt recept här och det blev jättegott fast jag var lite skeptisk!
Ser verkligen jättegott ut! Älskar vitkål!!!
Skicka en kommentar