fredag, augusti 01, 2008
Väldigt chokladiga kakor
Väldigt chokladiga kakor
ca 50 småkakor
120 g smör
120 g demerarasocker (eller farin)
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk flingsalt
150 g mörk choklad
80 g vetemjöl
80 g fullkornsmjöl
1/2 tsk bikarbonat
25 g kakao
25 g kakaonibs
Sikta kakao, bikarbonat, fullkornsmjöl och vetemjöl i en bunke.
Vispa smör och socker tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt vanilj och salt och vispa igen.
Smält hälften av den mörka chokladen. Hacka resten, och blanda med kakaonibsen. Ställ åt sidan.
Rör ner den smälta chokladen i smeten. Rör ner mjölblandningen. Blanda till sist ner den hackade chokladen och kakaonibsen.
Ställ degen kallt en stund, och rulla sen små bollar av degen - ungefär stora som en hasselnöt. Platta till lite, och lägg på en plåt med lite mellanrum mellan. Grädda i 175°C i ca 10-12 minuter.
Recept på engelska:
Very Chocolaty Cookies
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar