tisdag, augusti 05, 2008
Polentaciabatta
Polentaciabatta
från "Smaker från Saltå Kvarn"
20 portionsbröd
50 g jäst
1 liter ljummet vatten
1 msk salt
2 dl polenta
2,4 liter vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke, och rör ut den i vattnet. Tillsätt salt och polenta, och vetemjölet - lite i taget, det blir en ganska stor deg. Arbeta för hand eller i maskin. Degen ska hålla ihop och släppa bunkens kanter, men den är fortfarande något kladdig.
Häll ut på ett bakbord och täck med en handduk. Låt jäsa i ca 45 minuter. Dela sedan degen i 20 lika stora delar - mina vägde ca 120 gram - och forma till små, avlånga bröd. Lägg dem på bakplåtar, täck med en handduk och jäs i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 175°C. Grädda bröden i ca 20 minuter. Jag sprayade in vatten för att få lite ånga i ugnen precis i början, och efter fem minuter.
Låt svalna på galler.
Recept på engelska:
Polenta Ciabatta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar