måndag, augusti 25, 2008

Zucchinipasta

zucchini-farfalle

Zucchinipasta
2 portioner

1 zucchini
1 lök
2-3 klyftor vitlök
10 körsbärstomater
olivolja
1 dl vitt vin
1 dl grädde
parmesan
färsk basilika
180 g pastafjärilar

Koka pastan. Under tiden gör du resten:

Tärna zucchinin. Hacka lök och vitlök fint. Halvera tomaterna.

Värm lite olivolja i en stekpanna. Fräs zucchinin, på ganska hög värme, så att den får lite färg. Låt den inte steka för länge, utan ta upp tärningarna och låt dem rinna av lite på hushållspapper.

Värm lite mer olivolja, och fräs lök och vitlök på medelvärme tills de mjukat lite. Tillsätt tomathalvorna, och vitt vin. Låt det koka ihop ett par minuter. Tillsätt grädde, och zucchinin.

Krydda med salt och peppar. Häll av pastan, men spara lite pastavatten. Blanda ner pastan i såsen, och om det ser för torrt ut, tillsätt lite av pastavattnet. Avsluta med finstrimlad färsk basilika och riven parmesan.

Recept på engelska:
Zucchini Pasta

Inga kommentarer: