torsdag, augusti 21, 2008

Piperade

piperade

Piperade
2 portioner

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
2 paprikor i olika färg
chili
spiskummin
salt
olivolja
en nypa socker
3 tomater
4 ägg
eventuellt lite grädde

Skiva lök och paprika. Fräs tillsammans med vitlök, chili, spiskummin och salt i olivolja på låg värme, i ca 30 minuter.

Koka upp en kastrull med vatten. Skär ett kryss i tomaterna, doppa dem i det kokande vattnet, och skala sen av det tunna skalet. Skär dem i klyftor, kärna ur och hacka grovt. Lägg det i stekpannan med resten av grönsakerna och en nypa socker och fräs tills all vätska verkar ha kokat in.

Vispa upp äggen med lite salt och eventuellt en skvätt grädde. Häll det över grönsakerna, och stek på medelvärme tills omeletten har stannat. Rör eventuellt om om du vill ha äggröra, snarare än omelett.

Recept på engelska:
Piperade

Inga kommentarer: