fredag, augusti 10, 2007
Sallad med björnbär och serranoskinka
Sallad med björnbär och serranoskinka
4 portioner
100 g ruccolasallad
80 g serranoskinka
125 g björnbär - färska eller frysta och tinade
dressing:
125 g björnbär (färska eller frysta och tinade)
1/2 dl olivolja
1 msk flytande honung
1,5 msk balsamvinäger
salt, peppar
Börja med att göra dressingen. Mosa björnbären och passera dem genom en sil så att du blir av med kärnorna. Vispa ihop med olivolja, honung och vinäger, och smaka av med salt och peppar.
Fördela sallad, skinka och björnbär på fyra tallrikar, och droppa över dressingen. Servera gärna med ett gott bröd.
Recept på engelska:
Blackberry Serrano Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Gjorde exakt samma recept med Christer Lingström i ett radioinslag för några månader sedan, finns dessutom med i hans sommarbok tillsammans med en rad andra med väldigt mhycket enkelt nytänk.
Skicka en kommentar