onsdag, augusti 15, 2007
Cous-cous med kyckling och dragon
Cous-cous med kyckling och dragon
4-6 portioner
1 kg kycklingfiléer
2 citroner, pressade
1 bit färsk ingefära
5 dl kycklingbuljong
5 dl cous-cous
6 tomater, tärnade
1/2 paket bacon (70 g)
1 purjolök, skivad
1 röd paprika, tärnad
6 klyftor vitlök, hackade
200 g naturella cashewnötter
2 msk olivolja
1 stor näve färsk dragon
Riv ingefäran, och skär kycklingen i bitar. Stek kycklingen i hälften av oljan, och när den fått lite färg, tillsätt ingefära och saften från citronerna.
Koka upp kycklingbuljongen, och häll den över cous-cousen i en bunke, tillsammans med den sista matskeden olja. Täck med plastfolie och låt stå i 5 minuter. Tillsätt kycklingen, och tomaterna. (Eller så väntar du med tomaterna, och lägger de överst på varje portion istället - rekommenderas om du tänker äta det här i flera dagar, då tomater blir lite trista i kylen.)
Skär baconet i bitar, och fräs tills det är knaprigt. Tillsätt purjolök, paprika, cashewnötter och vitlök. Fräs i tre minuter och tillsätt sen till cous-cousen. Blanda ner dragonen, och smaka av med salt och peppar.
Recept på engelska:
Chicken Tarragon Cous-Cous
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar