måndag, augusti 20, 2007

Rabarber- och fläderpaj med smultäcke

rhubarbelderflowercrumble

Rabarber- och fläderpaj med smultäcke
6 portioner

1 kg rabarber
1,5 dl outspädd flädersaft
1/2 dl strösocker
1/2 dl hemgjort vaniljsocker
1/2 dl potatismjöl

Smuldeg:
1 dl strösocker
3-4 dl vetemjöl
125 g smör, rumsvarmt
1 msk hemgjort vaniljsocker
rivet citronskal av 1/2 citron
100 g vit choklad, grovhackad
1 dl pinjenötter

Värm ugnen till 200 grader. Skär rabarbern i bitar, och blanda med flädersaften, strösocker, hemgjort vaniljsocker och potatismjöl. Häll i en stor pajform, och grädda i ca 25 minuter.

Gör under tiden i ordning smuldegen. Nyp ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och vit choklad. Om det är för kladdigt kan du ha i lite mer mjöl tills det är lagom smuligt. Strö över pajen, och strö till sist över pinjenötterna.

Grädda i 10-12 minuter tills täcket har fått fin färg, men var försiktig så att det inte bränns.

Recept på engelska:
Rhubarb Elderflower Crumble

Inga kommentarer: