torsdag, augusti 16, 2007
Kalljästa frallor
Kalljästa frallor
15 stycken
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 msk socker
1,5 msk salt
1 msk olja
1 kg vetemjöl - gärna Manitoba Cream, eller Vetemjöl Special
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, socker, salt och olja och blanda. Häll i mjölet, och arbeta degen med en maskin i tio minuter. (Fem minuter på lägsta hastigheten, fem på näst lägsta.) Degen ska bli riktigt hård och elastisk - om du bakar för hand, bered dig på att knåda rejält!
Lägg degen i en ren bunke, och smörj in den med en aning olja. Täck med plastfolie, och jäs i kylskåp över natten.
Nästa morgon, baka ut degen till fina frallor, lägg på en plåt och låt jäsa under en handduk i ca 40 minuter.
Grädda i 225°C i 12-15 minuter.
Recept på engelska:
Cold-risen Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Tänk vad roligt! De här var precis de bröd som min mamma brukade bakade hos mig när hon levde. Detta recept sparar jag för vinterhelgerna.
Kram
Skicka en kommentar