lördag, februari 04, 2012
Pecan Cookie Pie
Det här är inte riktigt en paj - mer som en kaka, därav namnet.
Pecan Cookie Pie
Botten:
150 g vetemjöl
75 g farinsocker
50 g pecannötter, lätt rostade och grovhackade
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
95 g smör, kallt
Mixa mjöl, farinsocker, nötter, bakpulver och salt i matberedaren. Tillsätt smöret i tärningar och kör tills det är precis blandat - det ska se ut som sand. Tryck ut i en smord 24-cm springform, helst med bakplåtspapper eller teflonduk i botten.
Grädda i 175°C i ca 18-20 minuter.
Fyllning:
65 g smör
100 g farinsocker
140 g ljus sirap
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
1 msk bourbon
1 ägg
200 g pecannötter, lätt rostade och grovhackade
Blanda ihop smör, socker, sirap, salt, vanilj och bourbon i en kastrull och värm tills smöret är smält. Vispa ner ägget. Häll över den varma kakan och strö över nötterna. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 20-25 minuter.
Ta ut och låt kakan svalna i minst en timme. Försök sen lossa den från kanterna, det är lättare när den inte är helt kall. Låt kakan sen svalna helt. Servera rumstempererad, gärna med en klick vispad grädde.
Recept på engelska:
Pecan Cookie Pie
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ser riktigt smarrigt ut!
Skicka en kommentar