lördag, februari 25, 2012
Chokladmarängpaj
Chokladmarängpaj
8-10 personer
ett obakat pajskal (använd din favoritpajdeg, det här är inte min starka sida så jag avstår från recept)
175 g socker
5 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
4 msk kakao
2 äggulor
3,75 dl mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
1 msk smör
till marängen:
2 äggvitor
en nypa salt
4 msk strösocker
Börja med att grädda pajskalet, i ca 175°C, 15-20 minuter. Det ska bli lätt gyllene.
Under tiden gör du fyllningen:
Blanda allt utom vanilj och smör i en liten kastrull och vispa ihop. Koka upp på medelvärme och låt sjuda under omrörning i 7-10 minuter tills smeten har tjocknat. Den kommer inte bli tjockare i ugnen! Ta av kastrullen från plattan och rör ner vanilj och smör.
Gör marängen: Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de börjar tjockna. Blanda ner sockret och vispa till en blank och styv maräng.
Fyll chokladkrämen i pajskalet och toppa med marängen. (Du behöver inte spritsa, det går bra att bara bre ut.) Grädda tills marängen har fin färg, ca 10-15 minuter.
Recept på engelska:
Chocolate Meringue Pie
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Detta lät intressant, ska testas!
Ser fantastisk ut =)KRAM
Skicka en kommentar