lördag, februari 25, 2012

Chokladmarängpaj

chocolatemeringuepie

Chokladmarängpaj
8-10 personer

ett obakat pajskal (använd din favoritpajdeg, det här är inte min starka sida så jag avstår från recept)
175 g socker
5 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
4 msk kakao
2 äggulor
3,75 dl mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
1 msk smör

till marängen:
2 äggvitor
en nypa salt
4 msk strösocker

Börja med att grädda pajskalet, i ca 175°C, 15-20 minuter. Det ska bli lätt gyllene.

Under tiden gör du fyllningen:
Blanda allt utom vanilj och smör i en liten kastrull och vispa ihop. Koka upp på medelvärme och låt sjuda under omrörning i 7-10 minuter tills smeten har tjocknat. Den kommer inte bli tjockare i ugnen! Ta av kastrullen från plattan och rör ner vanilj och smör.

Gör marängen: Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de börjar tjockna. Blanda ner sockret och vispa till en blank och styv maräng.

Fyll chokladkrämen i pajskalet och toppa med marängen. (Du behöver inte spritsa, det går bra att bara bre ut.) Grädda tills marängen har fin färg, ca 10-15 minuter.

Recept på engelska:
Chocolate Meringue Pie

2 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Detta lät intressant, ska testas!

Vardaxlyx sa...

Ser fantastisk ut =)KRAM