onsdag, september 22, 2010
Vaniljfrosting
Vaniljfrosting
Det går bra att dubbla receptet. Det här räcker till ca 30 minimuffins eller 15 normalstora.
1,25 dl mjölk
2,5 msk vetemjöl
1/2 tsk vaniljextrakt
120 g smör, rumsvarmt
120 g strösocker
Vispa ihop mjölk och mjöl i en liten kastrull och koka upp. Koka i några minuter, tills smeten har tjocknat ihop ordentligt. Låt svalna helt. Rör ner vaniljen.
Vispa smör och socker pösigt. Blanda i mjölkblandningen, som måste vara helt rumstempererad. Vispa ihop tills du har ungefär samma konsistens som vispad grädde, och bred på dina muffins eller din tårta. Den här frostingen är alldeles för mjuk för att spritsa, men den är väldigt god!
Recept på engelska:
Vanilla Frosting
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar