tisdag, september 14, 2010

Gryta med mörk öl & chorizo

chorizo-böngryta

Gryta med mörk öl & chorizo
4-6 portioner

800 g grytbitar
5 dl vatten
1 flaska (33 cl) mörkt öl
2 msk ajvar relish
2 msk kalvfond
salt, peppar
100 g rotselleri, tärnad
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g champinjoner, kvartade
300 g chorizo, tjockt skivad
1 liten zucchini, tärnad
400 g stora vita bönor, förkokta eller från burk
olivolja

Sätt ugnen på 150°C. Börja med att lägga grytbitar, vatten, öl, ajvar relish, kalvfond och lite salt och peppar i en gryta. Koka upp. Sätt på locket, och ställ grytan i ugnen.

Efter en timme, fräs rotsellerin i lite olivolja och tillsätt till grytan. Låt den stå kvar i ugnen.

Efter ytterligare en timme, stek champinjoner, vitlök och chorizo i lite olja, och tillsätt även detta till grytan. Låt den stå kvar i ugnen.

Efter totalt 2,5 timmar, ta ut grytan. Stek zucchinin i olivolja och rör ner i grytan tillsammans med bönorna.

Smaka av, och servera tillsammans med kokt potatis eller ris.

Recept på engelska:
Beer & Chorizo Stew

Inga kommentarer: