torsdag, september 16, 2010
Pasta med bacon, paprika och kantareller
Pasta med bacon, paprika och kantareller
3 portioner
250 g pasta (vi hade gnocchi den här gången)
140 g bacon,tärnat
1 gul paprika, i stora tärningar
1 gul lök, grovhackad
1 klyfta vitlök, grovhackad
200 g gula kantareller, rensade och skurna i mindre bitar
3 dl matlagningsgrädde
1 dl parmesan, riven
1 msk färsk dragon, finhackad
svartpeppar
Koka pastan.
Fräs ihop bacon, paprika, lök och vitlök ett par minuter. Ta ur pannan och ställ åt sidan. Stek kantarellerna tills de har släppt all vätska och börjar få färg. Häll tillbaka baconfräset i pannan och slå på matlagningsgrädden. (Eller vispgrädde, om du känner för det.)
Häll av pastan när den är klar, men spar lite av kokvattnet. Häll ner pastan i såsen tillsammans med osten, och blanda eventuellt i lite av pastavattnet om det är för tjockt. Krydda med färsk dragon och svartpeppar.
Recept på engelska:
Chanterelle, Bellpepper & Bacon Pasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar