fredag, september 24, 2010
Risoni Chermoula med yogurtmarinerad kyckling
Jättegod middagsrätt, anpassad ur boken "Medelhavsmat för svenska kastruller". Skräms inte av den långa ingredienslistan - det är busenkelt, och tar inte alls lång tid. Kycklingen marinerar du med fördel kvällen innan.
Risoni Chermoula med yogurtmarinerad kyckling
2 portioner
yogurtmarinerad kyckling:
2 kycklingfiléer
2 dl mild yogurt
1 msk olivolja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk oregano
1/2 tsk cayennepeppar
Skär kycklingen i mindre bitar. Kör lök och vitlök till mos i en mixer, och häll i olivolja, yogurt och kryddor. Låt marinera minst ett par timmar, eller gärna över natten. Trä sen upp på spett - om du vill - och grilla, eller stek kycklingen. (Jag stekte på spisen, men nästa gång kör jag den nog i ugnen istället.)
Risoni Chermoula:
150 g risoni
1 msk olivolja
1 gul lök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
1 röd paprika, tärnad
1 dl svarta oliver, delade
1/2-1 tsk chilipeppar
1/2-1 tsk spiskummin
1 msk citronsaft
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad koriander
1 avocado, tärnad
salt, peppar
Koka risonin. Hetta upp olivolja, och fräs lök, vitlök och paprika i ett par minuter. Lägg i oliverna och alla kryddor. När risonin är klar, häll av den och tillsätt till stekpannan tillsammans med citron, persilja, koriander och avocado. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med lite gräddfil eller crème fraîche.
Recept på engelska
Risoni Chermoula with Marinated Chicken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar