tisdag, mars 10, 2009
Lindas kanelkyckling
Lindas kanelkyckling
Marinera tärnade eller strimlade kycklingfiléer över natten i lite olivolja, pressad vitlök, finhackad färsk chili och kanel. När det är dags att göra middag, stek kycklingen tills den är färdig och lägg i en ugnsform.
Fräs pressad vitlök, finhackad färsk chili och kanel i olivolja, tillsätt grädde eller crème fraiche. Koka ihop till en sås, smaka av med salt, och häll över kycklingen. Gratinera i ugn, 225°C i ca 15 minuter. Servera med ris och rostade pinjenötter.
Recept på engelska:
Linda's Cinnamon Chicken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Hej Hej. Jag som är nybörjare skulle vilja ha lite riktlinjer iallafall. Tex ska det vara en halv deciliter kanel till två kycklingfiléer eller en tesked ?
Tja, jag mäter ju inte sånt, men klart närmare en tesked i alla fall. Börja med en - du smakar ju av såsen, och då kan du ha i mer om du vill.
Hej Anne.
Jag tipsar om den här kanelkycklingen idag på programmet... givetvis får du FULL credd för din blogg och ditt arbete.
tack på förhand.
// ehsan
www.sr.se/dingata
klicka på middagstipset!
Skicka en kommentar