måndag, mars 09, 2009
Jalapeñoräkor
Jalapeñoräkor
1 mellanstor rödlök, tunt skivad i halvmånar
6 klyftor vitlök, finhackade
2 jalapeños, urkärnade och tunt skivade
375 ml vitt vin
125 ml pressad citron
100 g tärnade tomater
500 g råa räkor, scampi är helt okej
salt
olivolja
Värm oljan i en djup stekpanna, och fräs lök, vitlök och jalapeñon på medelhög värme i två minuter. Vitlöken ska inte få färg. Häll på vinet, och låt det koka in i ca 2 minuter till. Häll sedan ner räkorna. När de börjar bli rosa, häll ner citron och tomater, och puttra 1-2 minuter tills räkorna är färdiga och helt ogenomskinliga.
Servera direkt - gärna med bröd för att suga upp såsen, eller ris.
Recept på engelska:
Jalapeño Shrimp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar