onsdag, mars 04, 2009

Lammfärslimpa

lammfarslimpa

Lammfärslimpa
4 portioner

500 g lammfärs
100 g fetaost
3 msk mjölk
1 msk ströbröd
2 msk havregryn
1 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
3 msk rostade pinjenötter
1 ägg
peppar
torkad oregano, salvia och timjan
olivolja

Blanda ströbröd och havregryn med mjölken och ägget, och låt det svälla lite. Tillsätt de torkade örtkryddorna - en rejäl nypa av varje. Fräs lök och vitlök i lite olivolja, och blanda ner i smeten tillsammans med lammfärsen och den smulade festaosten. Blanda sist ner lite svartpeppar och de rostade pinjenötterna.

Forma till en avlång limpa i en ugnsform, och baka i 175 grader tills innertemperaturen är ca 80 grader. Låt den vila i fem minuter innan du skär den i skivor.

Servera gärna med en god tomatsås och klyftpotatis.

Recept på engelska:
Lamb Meatloaf

Inga kommentarer: