tisdag, mars 31, 2009
Kycklingsoppa
Kycklingsoppa
4 portioner
baserat på ett recpet ur Home Made av Tana Ramsay
1 liten kyckling (ett drygt kilo)
1 morot, skalad och skuren i mindre bitar
1 stor purjolök, den vita delen, skivad
2 gula lökar, grovt hackade
2 lagerblad
6 svartpepparkorn
1-2 tsk torkad dragon
50 g smör
2 msk mjöl
1 dl vispgrädde
1 msk sherry eller konjak
salt
Lägg kycklingen, hel och med bröstet upp, i en gryta tilsammans med moroten och hälften av löken och purjon. Lägg ner lagerblad, svartpeppar, dragon och lite salt, och häll på vatten tills det nästan täcker kycklingen. Den övre delen av bröstet ska vara ovanför vattnet. Koka upp och sänk sen värmen och täck med lock. Låt sjuda i ca 1,5 timmar.
Ta ut kycklingen och låt den svalna lite, och plocka sen loss köttet i små bitar. Sila kokvätskan i en kastrull, och koka ner den tills ungefär en liter återstår.
Smält smöret i en stor kastrull, och fräs lök och purjo tills det blivit mjukt men inte fått färg. Tillsätt mjölet och rör om ordentligt. Vispa försiktigt ner kokspadet från kycklingen, lite i taget. Koka upp under omrörning. Sänk sen värmen och låt soppan småkoka i 10 minuter. Mixa sedan soppan slät med stavmixer.
Tillsätt grädde, sherry eller konjak, och slutligen kycklingköttet. Smaka av med salt.
Recept på engelska:
Chicken Soup
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar