lördag, februari 23, 2008

Cissis Glace au Four

glaceaufour

Cissis Glace au Four
5-6 portioner

Till botten:
75 g smält margarin eller smör
2,5 dl havregryn
1,25 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk mjöl

Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop allt och grädda i en liten ugnsform i ca 20 minuter.

Låt botten svalna, och höj ugnen till 275°C.

glaceaufour2

Gör en maräng på 3 äggvitor och 3/4 dl socker - vispa äggvitorna skummigt och tillsätt sen sockret skedvis. Fortsätt vispa tills det vitorna är blanka och styva.

Täck botten med två små paket vaniljglass, och täck glassen med en god jordgubbs- eller hallonsylt. Spritsa marängen ovanpå, och se till att den täcker helt - det får inte bli några hål.

Sätt in den i ugnen och gratinera i 3-4 minuter.

Recept på engelska:
Glace au Four

Inga kommentarer: