söndag, februari 03, 2008

Chokladbiskvier

chokladbiskvier2

Chokladbiskvier
ca 16-20 stycken

Biskvier:
200 g sötmandel
200 g florsocker
2 äggvitor

Smörkräm:
100 g osaltat smör, rumsvarmt
90 g florsocker
1 äggula
2 msk kakao

Till doppning:
100 g mörk choklad

chokladbiskvier1

Skålla och skala mandeln, torka den, och mal den fint i mandelkvarn. Blanda med florsockret till en grynig massa. Vispa upp äggvitorna och blanda ner dem. Arbeta ihop till en smidig deg, och klicka ut på bakplåtspapper. (Använd spritspåse om du vill ha dem riktigt runda och fina.)

Grädda kakorna på 200°C i ca 10 minuter. De ska bara få lite, lite färg. Ta ut ur ugnen, dra försiktigt av pappret med kakorna, och spola kallt vatten på plåtarna. Lägg tillbaka bakplåtspapprena med kakorna på i några minuter, och sen lossnar de lätt från pappret. Låt dem svalna helt.

Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen, och bred toppigt på bottnarnas undersida, som alltså blir översida nu. Ställ kakorna kallt i kylen eller en stund i frysen, så blir de enklare att doppa.

Temperera chokladen, och doppa kakorna hastigt. Det är lättast om du har en ganska liten, djup skål som du smält chokladen i. Låt stelna på ett fat.

Det blir inte jättemycket smörkräm, så om du vill ha så mycket smörkräm som butikerna oftast har - dubbla i så fall receptet.

Recept på engelska:
Chocolate Buttercream Macaroons

1 kommentar:

Emily Grey sa...

Vad roligt!, såna har jag velat testa att göra länge men jag glömmer alltid av det. Tack :)