fredag, juni 08, 2007

Cyberkocken, Nationaldagsversion - Sammanställning!

Sju bidrag var med den här gången! Flera av dem helt nya för Cyberkocken - faktum var att ingen av "stammisarna" var med. Så tänk hur många vi kan vara när alla är med.. :)

Ingredienserna var musslor, koriander, ingefära och något rökt, och pinsamt nog lagade jag ingenting alls själv. Jag hade tänkt mig grillade pilgrimsmusslor inlindade i bacon, serverade med en liten kall avocadosoppa med koriander och ingefära, men det får bli någon annan gång. (För visst låter det ganska gott?) Andra alternativet var också en soppa, en riktig clam chowder med rökt fläsk och.. ja, koriander och ingefära då, vilket kanske inte är jättetraditionellt, men säkert gott.

Nåja. Jag ska inte pladdra längre, utan berätta vad som händer nu. Jag har en jury bestående av matglada vänner - Tesse, Danne och Anna - och de kommer att bedöma bidragen. De väljer en vinnare, och lämnar förstås motivering. Sen har vi också Folkets Val, där ni själva väljer vilket bidrag ni tycker bäst om! Vinnaren presenteras sedan här, och, nyttnyttnytt, får faktiskt också ett litet pris på posten så småningom!

cyberkockenlatamamman

Lata Mamman gjorde Gratinerade musslor med rökt ost, koriander och ingefära.

cyberkockensaraihlman

Sara Ihlman gjorde en hel meny! Halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av sirapsfräst kinakål, Asiatisk Frutti di mare och till sist en Citron- och ingefärssorbet.

cyberkockentankarfranvanster

Tankar Från Vänsterkanten - tillika Lata Mammans syster! - gjorde Tant Marias portugisiska musslor, eller Ameijoas portuguesa a là Tia-Maria.

cyberkockencherryberry

Cherryberry - en helt ny matblogg! - lagade Grillad varmrökt lax med ingefärssås. Välkommen till matbloggsvärlden!

cyberkockenblogquesadillas

Blog Quesadillas är också en ny matblogg - välkommen, välkommen! - och hon lagade Rökta musslor i filodeg med tomat och ingefära sås.

Cyberkockenmissmeister

Miss Meister gjorde en spännande vegetarisk variant med rökt tofu; Grönsaksstavar i kokosmjölk med rökt tofu och glasnudlar.

cyberkockencloudberryquark

Och slutligen Cloudberry Quark som tävlingen till ära skriver på svenska, på sin annars engelska blogg; Risotto med musslor och rökt bacon.

Rösta på din favorit:

Folkets Val - vem tycker du ska vinna Cyberkocken?
Lata Mamman
Sara Ihlman
Tankar fran Vansterkanten
Cherry Berry
Blog Quesadillas
Miss Meister
Cloudberry Quark
  
pollcode.com free polls

1 kommentar:

Nässelblom och choklad sa...

Vad kul att så många är med och även flera nya i tävlingen! Jättebra bidrag i en omgång som jag tycker var riktigt svår. Lycka till!