fredag, juni 01, 2007

Cyberkocken - Nationaldagsversion 1-6 juniÄntligen fredag! Och inte vilken fredag som helst, utan Cyberkocksfredag! Idag går startskottet, och du har ända tills nationaldagen 6 juni på dig att göra något spännande, skriva om det och berätta för mig. (Vi kan väl sätta deadline för att kontakta mig med din länk 7 juni, 12.00.)

Vi har en lista med ingredienser, och jag har valt ut tre ingredienser från den listan. Det skedde slumpvis - fast den här gången valde jag, och inte katterna. (Sist jag var värd, i juli 2006, lät jag katterna nosa fram varsin ingrediens. Mycket spännande.)

Så. Omgångens ingredienser är.. *trumvirvel*

-musslor
-ingefära
-koriander
-något rökt


Om det är nåt du inte gillar, inte tål, eller bara inte får tag på går det bra att byta ut det mot något annat - använd fantasin, men försök hålla dig hyfsat till ämnet. Uppdraget är alltså att laga något gott med ovanstående ingredienser - du får använda andra saker också, men de här fyra sakerna ska alltså finnas med. Och helst i samma rätt, förstås - jag tillhör de där puritanerna som tycker att det är lite småfuskigt att göra en meny istället. :)

Ni som har bloggar kan lägga ut ert bidrag där och maila mig permalänken på annesfood@gmail.com, och ni som inte har bloggar men ändå vill vara med - maila text och gärna bild till mig så lägger jag ut det åt dig.

Nästa vecka gör jag en sammanställning, och så lämnar jag över åt domarna - matglada kompisar - att bedöma vem som är månadens vinnare!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul! Jag hoppas att jag hinner vara med den här gången :)

Anonym sa...

Den här gången skall jag verkligen försöka komma ihåg att vara med :-)

Sofia Eriksson sa...

Spännande!! Jag är ingen fan av musslor, men jag ska försöka mig på det i alla fall! :D

Ilva sa...

Intressanta ingredienser! Lycka till allihopa!

Anne sa...

Ja, hoppas ni är med allihop! Och - jag skrev inte det, men funderade på det; en lite extra nationaldagstouch är förstås inte fel. Om ni vill.

Åsa sa...

Åh, koriander och ingefära - mina ständiga sällskap i köket ;) Men musslor? Funderar på ngt vegetariskt alternativ lagom segt, sliskigt men ändå med lite tuggmotstånd...än är det ngr dgr kvar.

Lycka till alla!

Åsa sa...

P.S. Som puritan borde det väl ändå vara ok att göra meny om man lyckas ha med alla ingredienser i alla rätter? ;) Som Ilva ex när hon gjorde efterrätt på kronärtskocka :) D.S.

Anne sa...

Åsa - jajamen, det är förstås helt okej med meny om man lyckas få ihop kombinationen i alla rätter. :) Men att ha en i förrätten, en i efterrätten och två i desserten - t.ex. - tycker jag är att mista lite av poängen. Men kul ändå, förstås :)

Någon föreslog mycket kreativt mandelMUSSLOR, det är väl vegetariskt och bra. Annars skulle jag nog kört på nån tofuvariant...

Kinna Jonsson sa...

Den här gången hinner jag inte. Ska flanera på dina breddgrader och ser fram emot att vara i Parma ikväll.

Nässelblom och choklad sa...

Den här gången blir jag tvungen att stå över. Alldeles för mycket jobb som ska klaras av under veckan plus allt annat i form av avslutningar och fester här och var. Men lycka till alla som är med, hoppas att ni är många!

Sofia Eriksson sa...

Äsch, jag har handlat hem alla ingredienser, men jag hann tyvärr inte fixa musselrätten igår, så jag får hoppa över denna gång! Har hunnit med både fördrink, huvudrätt och dessert, som innehåller några av ingredienserna. Men det var i förrätten som samtliga ingredienser skulle finnas med, och den har jag inte hunnit med att göra. :( Nåja, nästa gång!! :)