onsdag, februari 01, 2006

Röd Kycklingsallad



Röd Kycklingsallad
inspirerad av Nigella Lawson

500 g kall kokt kyckling, strimlad
2 röda chili, finhackade
2 msk socker
3 msk risvinäger
juice av 1 lime
4 msk fisksås
3 msk neutral olja
1 rödök, tunt skivad i halvmånar
nymald svartpeppar
700 g rödkål, tunt strimlad
250 g rädisor, skuren i smala klyftor
1 stor bunt färsk koriander, grovhackad

Börja med att göra dressingen. Blanda socker, vinäger, lime, fisksås och olja i en stor skål. Tillsätt chili, peppar och rödlök, och låt det dra medan du gör resten. Tillsätt kycklingen, och låt marinera i åtminstone en kvart.

Under tiden, strimla kålen och lägg på ett stort fat. Blanda med rädisor och koriander. Precis innan servering blandar du ihop det med dressing och kyckling.

Inga kommentarer: