tisdag, februari 28, 2006
Majssoppa med tomat-ananassalsa
Majssoppa
1-2 portioner
1/2 morot, riven
1-2 klyftor vitlök, pressade
1/2 rödlök, finhackad
1 nypa torkad oregano
1 nypa torkad timjan
1 tsk olivolja
300 g majskorn
salt
1 msk kycklingfond
4 dl vatten (plus lite till)
1-2 msk matlagningsgrädde
Värm olivoljan i en stor kastrull. Fräs morot, lök, vitlök och de torkade kryddorna i ett par minuter på medelhög värme. Tillsätt majsen, och fräs i fem minuter. Häll i kycklingfonden, vattnet och lite salt. Koka upp och låt koka i fem minuter. Använd sedan en stavmixer eller matberedare, och kör soppan slät. Smaka av med lite grädde och ev. kryddor. Om man vill är det gott med lite chili eller cayennepeppar i. Servera, och toppa med salsan.
Tomat-Ananassalsa
1 plommontomat, finhackad
1 msk ananas, finhackad
1 msk citronjuice
1 msk rödlök, finhackad
1 msk bladpersilja, finhackad
salt, peppar, socker
Blanda allt i en liten skål, och smaka av med salt, svartpeppar och en nypa socker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar