söndag, februari 12, 2006

Pecan och choklad-toffee



Originalreceptet finns här: Almond Buttercrunch Toffee - jag använde pecannötter istället. Det blir ungefär som Daim.

Pecan och choklad-toffee

120 g pecannötter, lätt rostade, och finhackade
1 msk vatten
55 g smör, i tärningar
en nypa salt
110 g socker
2 msk farinsocker
1 krm bikarbonat
1/2 tsk vaniljextrakt
75 g mörk choklad, finhackad

Klä en liten form med bakplåtsfolie, eller olja den. Lägg i hälften av nötterna, i ett jämnt lager.

Gör kolan. Blanda båda sorternas socker, smör, salt och vatten i en tjockbottnad kastrull, och koka tills det är 150°C. Ta genast av från värmen, och rör ner vanilj och bikarbonat. Häll ovanpå nötterna, så jämnt som möjligt.

Strö över chokladen, och låt stå i två minuter. Sprid sedan ut den jämnt. Avsluta med resten av nötterna, och låt sedan stå kallt tills allt har stelnat ordentligt.

Inga kommentarer: