söndag, januari 29, 2006
Chokladpasta
Chokladpasta
3-4 portioner
40 g mjöl
40 g kakao
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
aningens salt
1 ägg
1 tsk matolja
Blanda de torra ingredienserna. Gör ett hål i mitten av dem, och häll i ägget och oljan. Rör med en träsked tills degen börjar gå ihop, och arbeta sedan ihop den med händerna till en slät och elastisk deg. Svep in den i plastfolie, och låt vila i en halvtimme.
Ta fram pastamaskinen, och kör igenom degen på den största inställningen tills den är silkig. Sen är det dags att tunna ut den - jag kör tills nästa finaste inställningen på min maskin. Skär sedan degen i tagliatelle. Koka i osaltat vatten i två minuter. Servera med frukt och lättvispad grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar