onsdag, februari 08, 2006

Brysselkålsgratäng



Brysselkålsgratäng
3-4 portioner

500 g brysselkål
150 g bacon, hackat
1 lök, finhackad
2 msk smör
1-2 msk idealmjöl
2 dl av spadet från brysselkålen
2 dl grädde (matlagningsgrädde går bra.)
eventuellt riven ost

Värm ugnen till 225°C. Ansa brysselkålen, och koka den i lättsaltat vatten tills den är ganska mjuk - ca 10 minuter. Stek bacon och lök tills baconet är knaprigt.

Smält smöret, rör ner mjölet och gör en tjock stuvning med spadet från brysselkålen och grädden. Rör ner bacon och lök. Häll brysselkålen i en smord ugnsform, och häll över gratängsåsen. Toppa ev. med riven ost. Baka i ca 10-15 minuter, tills de har fått lite färg. Servera gärna med pasta eller ris.

Inga kommentarer: