tisdag, februari 21, 2006

Valnötssås till pasta



Valnötssås till pasta
4 portioner

1-2 skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
1 dl mjölk
100 g valnötter
3-4 msk olivolja
2 klyftor vitlök
juice och rivet skal av 1/2 citron
en näve färsk koriander
en näve riven parmesan
salt
peppar

Riv brödet i småbitar och lägg i en bunke. Häll på mjölken och låt det stå i några minuter. Häll ner i en matberedare, och tillsätt allt annat. Kör matberedaren tills du har en tjock, jämn sås. (Hit kan du förbereda.)

När du ska äta, koka pasta som du brukar göra. Skrapa ner såsen i en liten kastrull, och värm på medelhög värme. Tillsätt lite extra mjölk eller olivolja om såsen är väldigt fast, men du ska också tillsätta varmt vatten som pastan har kokat i tills du har en len, silkig sås. Såsen får aldrig koka, utan värm den bara försiktigt, och rör i vatten. Blanda med den nykokta pastan, och servera direkt!

Inga kommentarer: