torsdag, juli 02, 2009

Kycklingragu med färskpotatis

chicken-potatoragu

Kycklingragu med färskpotatis
2 portioner

2 kycklingbröst
Olivolja
500 g passerade tomater
300 g färskpotatis
1 stort stånd fänkål
2-3 dl vatten
2-3 grillade paprikor (på burk)
Salt, peppar

Skär kycklingen i tärningar och bryn i lite olivolja. Ställ åt sidan.

Skär färskpotatisen i mindre bitar. Dela fänkålen på längden i fyra delar, och skiva sedan tunt. Finhacka de grillade paprikorna.

Fräs fänkålen i lite olivolja i en gryta eller större kastrull. Tillsätt kycklingen, tomater, potatis och lite vatten. Täck med lock och låt puttra i ca 20-25 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt eventuellt mer vatten om det blir för tjockt. Rör ner grillad paprika, och smaka av med salt och peppar. Servera direkt, gärna med ett gott bröd.

Recept på engelska:
Chicken Ragu with New Potatoes

Inga kommentarer: