fredag, juli 31, 2009

Brownies

brownie-caramesauce

Brownies

200 g mörk choklad
125 g osaltat smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1 liten vaniljstång, urskrapad
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao

Hacka chokladen. Hälften av den ska smältas, hälften ska ställas åt sidan så länge. Vispa smör och socker mjukt, och rör ner fröna från vaniljstången. (Du kan använda vaniljextrakt istället.) Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner den smälta chokladen, och till sist mjöl och kakao.

Blanda i den hackade chokladen. Bred ut den tjocka smeten i en smord form - min är fyrkantig och ca 20*20 cm. Grädda i 175°C i ca 25-30 minuter. Servera gärna med vaniljglass och kolasås.

Recept på engelska:
Brownies

Inga kommentarer: