fredag, juli 10, 2009

Flaggtårta

flagcake

Flaggtårta

250 g osaltat smör, rumstempererat
700 g strösocker
6 ägg
2,5 dl gräddfil
1 vaniljstång
7,5 dl mjöl (450 g)
40 g majsstärkelse
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Vispa smör och strösocker tills det är smidigt och väl blandat. Tillsätt äggen, två i taget, och blanda ordentligt. Rör ner gräddfil. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur allt innehåll, blanda ner.

Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och bakpulver i en bunke och vänd ner det i smeten. Bred ut i en väl smord och mjölad långpanna - om du använder en lite mindre form kan du göra muffins av det som blir kvar. (Jag hade en form på ungefär 20*30 cm, och fick ungefär tio muffins också.)

Grädda på 175°C i ca 25-30 minuter. (15-20 för muffins.) Kolla med en provsticka - den ska vara torr i mitten. Ta ut och låt svalna helt.

Vanilj-cream cheese frosting
600 g cream cheese, rumstempererat
400 g osaltat smör, rumstempererat
400 g florsocker
1 vaniljstång

500 g jordgubbar
100 g blåbär

Snitta upp vaniljstången och skrapa ur alla små frön. Blanda med cream cheese, smör och florsocker och vispa tills allt är jämnt blandat. Ställ eventuellt kallt en stund om det är för mjukt.

När kakan är helt kall, bred på hälften av glasyren. Fyll resten i en spritspåse. Spritsa ränder, och alternera med halverade jordgubbar (eller hallon). I vänstra hörnet gör du en liten ruta och fyller med blåbär.

Servera gärna med extra bär.

Recipe in English:
Flag Cake

2 kommentarer:

Elena sa...

Sååååååå vackert!

Elli sa...

JÄTTE GOD!!<3