fredag, maj 22, 2009
Quinoasallad och lammrevbensspjäll
Lammrevbenspjäll
lammrevbenspjäll
barbecuesås
Baka revbensspjällen i ugnen på 125° i tre-fyra timmar. Pensla då och då med barbecuesås. De kommer bli så möra att köttet faller av - rensa det från ben och brosk, och blanda ev. i lite extra barbecuesås.
Quinoasallad
2 portioner
1 dl quinoa
handfull gröna oliver, hackade
75 gram fetaost, smulad
3-4 msk pistagenötter, grovt hackade
50 g solrosskott
2 clementiner, skalade och skurna i lagom stora bitar
1 avocado, tärnad
1 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Skölj quinoan noga, och koka den sen i saltat vatten ca 10-12 minuter. Skölj med kallt vatten och blanda med alla andra ingredienser. Servera till lammköttet, eller med t.ex. grillad kyckling eller lax.
Recept på engelska:
Lamb Ribs with Quinoa Clementine Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar