måndag, maj 04, 2009
Lammfärsbiffar med pinjenötter
Lammfärsbiffar med pinjenötter
2 portioner
ca 250 g lammfärs
3 msk pinjenötter
1/2 gul lök, finhackad
1 ägg
1-2 klyftor vitlök, pressad
salt
cayennepeppar
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna och doftar. Låt svalna. Blanda färsen med hackad lök, pressad vitlök, ägg och kryddor. Rör ner pinjenötterna. Forma små fina biffar, och stek i olivolja på medelvärme, ett par minuter på varje sida. Servera t.ex. med tzatziki och pitabröd, eller med pasta och tomatsås.
Recept på engelska:
Lamb Pine Nut Meatballs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Pinjenötter måste vara jättegott till lammfärsen!
Att jag inte tänkt på det... ;-)
Skicka en kommentar