måndag, maj 04, 2009

Lammfärsbiffar med pinjenötter

lammbiffar

Lammfärsbiffar med pinjenötter
2 portioner

ca 250 g lammfärs
3 msk pinjenötter
1/2 gul lök, finhackad
1 ägg
1-2 klyftor vitlök, pressad
salt
cayennepeppar

Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna och doftar. Låt svalna. Blanda färsen med hackad lök, pressad vitlök, ägg och kryddor. Rör ner pinjenötterna. Forma små fina biffar, och stek i olivolja på medelvärme, ett par minuter på varje sida. Servera t.ex. med tzatziki och pitabröd, eller med pasta och tomatsås.

Recept på engelska:
Lamb Pine Nut Meatballs

1 kommentar:

Chezsofia sa...

Pinjenötter måste vara jättegott till lammfärsen!
Att jag inte tänkt på det... ;-)