söndag, maj 10, 2009

Avocadosallad med edamame

avocado-edamamesalad

Edamame är färska sojabönor - finns frysta i de flesta asiatiska livsmedelsaffärer, och ofta även på ICA. Dock oftast oskalade, då får man anpassa mängden...

Avocadosallad med edamame
2-4 portioner beroende på hur det serveras (vi åt med en bit grillad lax, och då var det lagom till två hungriga...)

2 mogna avocado
100 g körsbärstomater
1 liten lök (gul eller röd - båda funkar)
2 dl edamamebönor, skalade
1 lime, pressad
1/2-1 msk olivolja (gärna med citronsmak om du råkar ha)
salt, peppar, spiskummin

Tärna avocadon grovt, och kvarta körsbärstomaterna. Finhacka löken. Bönorna lägger du frysta i en kastrull, täcker med vatten och kokar upp. Häll av och skölj med kallt vatten. Blanda ner med resten.

Pressa över lime och blanda ner lite olivolja. Smaka av med salt, peppar och spiskummin.

Recept på engelska:
Avocado Edamame Salad

Inga kommentarer: